EK atletiek – Zilver en brons voor Kevin en Jonathan Borlée: “Dit geeft zoveel voldoening”

EK atletiek - Zilver en brons voor Kevin en Jonathan Borlée: "Dit geeft zoveel voldoening"

Kevin (zilver) en Jonathan Borlée (brons) mogen beiden het podium van de 400m op op het EK atletiek in Berlijn, nadat ze door blessureleed een moeilijke voorbereiding kenden. “Op individueel vlak is dit zeker het mooiste moment uit mijn carrière”, liet Kevin vrijdagavond optekenen. Vanuit de ongunstige baan 1 liep Kevin Borlée naar de tweede plaats, achter de Britse topfavoriet Matthew Hudson-Smith. Voor het eerst sinds het WK van 2011 in Daegu (brons) behaalt hij een individuele medaille op een groot kampioenschap. “We wisten wat we moesten doen, maar dan moet je het nog in praktijk brengen. We hadden heel veel stress. Gelukkig is de goede koers eruit gekomen”, stelde de Europese kampioen van 2010.
De tweelingbroers stonden voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 2012 samen in de finale van een groot toernooi. “Het is tegelijk geniaal én moeilijk om tegen je broer te lopen in een finale, want we willen alle twee op het podium staan. Het eerste wat ik deed, was checken of Jonathan wel effectief derde was. Toen ik de bevestiging kreeg, was dat een enorme opluchting”, aldus Kevin Borlée.
Het brons op dit EK is de eerste individuele medaille op een groot kampioenschap voor Jonathan Borlée. “Ik ben al lang op zoek naar die medaille. Ik eindigde in het verleden vaak op de vierde plaats. En nu sta ik op het podium met Kevin, dat is gewoonweg super”, verklaarde de Belgische recordhouder, die sinds donderdag sukkelt met een contractuur in de dij. “Dat is natuurlijk niet aangenaam, maar we hebben getracht me zo goed mogelijk klaar te stomen. Ik ben er toch in geslaagd me op de wedstrijd te concentreren.”
“Maar het was een hele zware race, één van de moeilijkste uit mijn carrière. Ik was enorm zenuwachtig. Na 200m voelden de benen heel zwaar aan, maar ik ben geconcentreerd gebleven. Ik ben erin blijven geloven, dit geeft zoveel voldoening.”
Zaterdag komen Kevin en Jonathan nog met de Belgian Tornados in actie in de finale van de 4x400m.

.

bron: Belga