EK atletiek – Hanne Maudens na tiende plaats in zevenkamp: “Uiteindelijk ben ik tevreden”

EK atletiek - Hanne Maudens na tiende plaats in zevenkamp: "Uiteindelijk ben ik tevreden"

Hanne Maudens sloot haar zevenkamp op het EK atletiek in Berlijn af op een mooie tiende plaats met 6.104 punten. Na een inhaaloperatie op dag twee haalde ze zo toch nog haar vooraf uitgesproken doelstelling om de top tien te bereiken binnen. “Uiteindelijk ben ik tevreden. Die 6.100 punten halen was belangrijk voor mij, en de top tien eigenlijk ook”, vertelde Maudens. “Het speerwerpen was minder, net als het hoogspringen gisteren, maar het eindresultaat valt mee. Dat speerwerpen vind ik wel zonde, want op training loopt het beter dan ooit. De warmte maakte het zwaar deze twee dagen, en om één of andere reden moesten we ook altijd heel veel op voorhand aanwezig zijn in de oproepkamer. Dat was vermoeiend.”
Maudens maakt progressie, zowel op resultatenvlak als wat haar internationale ervaring betreft. “Ik ben vooral mentaal sterker geworden. Ik heb minder stress en blijf rustiger na een tegenslag. Dat zijn de voornaamste lessen uit dit toernooi. Nu neem ik een paar dagen vakantie, en dan doe ik nog één of twee wedstrijden.”
Vanop de eerste rij kon de Oost-Vlaamse volgen hoe Nafi Thiam België goud bezorgde. Ik dacht lange tijd dat Johnson-Thompson het Nafi nog een stuk moeilijk zou maken op de 800 meter, maar na het speerwerpen was het eigenlijk al beslist. Sterk.”

.

bron: Belga