Kevin De Bruyne maakt nog kans op prijs in Champions League Awards

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin De Bruyne is een van de drie overgebleven kandidaten voor de prijs voor Beste Middenvelder van vorig seizoen in de Champions League, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA vandaag bekend. Voor het tweede keer zal de UEFA - naast de Beste Speler en Beste Speelster - ook de Beste Doelman, Beste Verdediger, Beste Middenvelder en Beste Aanvaller van het afgelopen Champions League-seizoen bekronen. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 30 augustus in Monaco, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. Een jury met de coaches van de 32 deelnemende teams aan de groepsfase van de Champions League vorig jaar en 55 journalisten uit de aangesloten federaties waren stemgerechtigd. De coaches mochten bovendien niet stemmen op spelers van hun eigen team.

Bij de middenvelders is Rode Duivel De Bruyne een van de drie overgebleven spelers, naast Luka Modric en Toni Kroos, die met Real Madrid het kampioenenbal voor de derde keer op rij wisten te winnen. Bij de doelmannen eindigde Thibaut Courtois op de vijfde plaats. Daar gaat het tussen Alisson Becker (Liverpool, vorig seizoen AS Roma), Gianluigi Buffon (PSG, vorig seizoen Juventus) en Keylor Navas, komend seizoen concurrent van Courtois bij Real. Achterin zijn Real-verdedigers Marcelo, Sergio Ramos en Raphaël Varane de overblijvers. Voorin maken Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus, vorig seizoen Real) en Mo Salah (Liverpool) nog kans op de onderscheiding. Vorig seizoen gingen de trofeeën naar Buffon, Ramos, Modric en Ronaldo.

Voor de prijs voor Beste Speler in de Europa League staan er met Diego Godin (Atlético), Antoine Griezmann (Atlético) en Dimitri Payet (Olympique Marseille) nog drie spelers op de shortlist. Op vrijdag 31 augustus wordt bij de loting in Monaco bekendgemaakt wie de opvolger van Paul Pogba wordt. Sergej Milinkovic-Savic (Lazio, ex-Genk) eindigde in de verkiezing op de tiende plaats.

bron: Belga