Grote kuis begonnen in Gent

Grote kuis begonnen in Gent

In Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote kuis begonnen na meer dan drie dagen staking. Het personeel is gevraagd om overuren te draaien om het opgestapelde huisvuil, glas en karton in te zamelen. Omdat interim-krachten niet ingezet kunnen worden tijdens een staking, zullen zij pas vanaf morgen de ophaaldiensten versterken. Onder een druilerige hemel rijden deze middag zowat 120 personeelsleden uit in tientallen ophaal- en veegwagens doorheen het Gentse stadscentrum. Waarnemend burgemeester Martine De Regge (sp.a) heeft gevraagd om prioriteit te geven aan het toeristische stadscentrum nadat de resten huisvuil onder de broeierige temperaturen een risico veroorzaakten voor de volksgezondheid.

Het Ivago-personeel is gevraagd om overuren te presteren, maar het is niet duidelijk hoeveel werknemers op die vraag ingaan. Een deel van het ophalend personeel geeft aan bereid te zijn tot 22 uur vanavond te werken om de inhaalbeweging voor mekaar te krijgen.

Vanmiddag werd de sociale vrede bij de afvalintercommunale hersteld na verzuchtingen over het wederzijds respect tussen directie en personeel. Ook de drukkende temperaturen en een tijdelijk gebrek aan capaciteit bewogen het personeel begin deze week tot de arbeidsonderbreking.

bron: Belga