Glasgow 2018 – “Twee Belgische turners in een Europese finale is unieke prestatie”

Glasgow 2018 - "Twee Belgische turners in een Europese finale is unieke prestatie"

“Dit is een geslaagd EK. Twee Belgische turners in een Europese finale, dat is een unieke prestatie”, verklaarde coach Gilles Gentges nadat Noah Kuavita (4e aan het rek) en Dennis Goossens (5e aan de ringen) zich donderdag in Glasgow voor een toestelfinale geplaatst hadden. “Bovendien hebben we met Jonathan Vrolix (10e op de grond) nog een eerste reserve. Bij een forfait komt hij zondag ook nog in actie.” “Anderzijds is het een beetje jammer voor het team. Een plaats in de top twaalf was vooraf ons doel, maar als je dan ziet dat we op één tiende van de tiende plaats stranden en op slechts drie punten van een finaleplaats, besef je dat er meer had ingezeten. Dit is alleszins bemoedigend voor de toekomst. De teamspirit is er en onze jongeren doen het goed. Het EK blijft toch een voorbereiding op het wereldkampioenschap en het is daar dat we ons voor de Olympische Spelen kunnen plaatsen. In Doha willen we bij de beste 24 eindigen. Deze twaalfde plaats geeft ons daar goede moed op.”
“Ik ben ongelooflijk blij dat ik in de finale zit”, reageerde Dennis Goossens. “De druk was groot en ik ben tevreden over mijn prestatie, al heb ik één of twee kleine foutjes gemaakt. Over een podiumplaats ga ik niet spreken. Een zevende plaats op het EK 2016 is mijn beste resultaat totnogtoe. Als ik zondag beter doe, ben ik tevreden. Al is het natuurlijk zo dat met een vijfde plaats het podium niet veraf is. We zien wel wat de finale zondag brengt.”
“Ik wist dat een finale erin zat, als ik een goede oefening turnde en het is gelukt”, verklaarde Kuavita. “In de finale is in principe alles mogelijk. Zoals vandaag ga ik proberen een goed resultaat neer te zetten en we zien wel waar dat ons brengt.”

.

bron: Belga