Europa League - AA Gent keert met 0-1 overwinning terug uit Bialystok

AA Gent heeft donderdagavond tegen Jagiellonia Bialystok de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League gewonnen met 0-1. Op het veld van de Poolse vicekampioen scoorde invaller Jonathan David (85.) het enige doelpunt van het Europees duel. AA Gent moest de openingsfase aan de thuisploeg laten, maar nam na tien minuten de controle over. Op het halfuur vergat Dompé een perfecte counter te bekronen met een doelpunt en ook Andrijasevic had de score moeten openen. Aan de rust stond het evenwel nog 0-0. In de tweede helft herstelde Bialystok het evenwicht, maar Coosemans moest zich niet omdraaien. Een kwartier voor het einde was het AA Gent dat de ban brak, maar het doelpunt van Andrijasevic werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleek slechts uitstel van executie: vijf minuten later scoorde invaller Jonathan David bij zijn Europees debuut het enige doelpunt van de partij. De Buffalo's keren met een mooie voorgift terug naar België.

Bij kwalificatie voor de play-offronde wacht voor AA Gent de winnaar van de confrontatie tussen FK Marioepol en Bordeaux. De Fransen deden in Oekraïne een uitstekende zaak door met 1-3 te gaan winnen. De terugwedstrijden worden volgende week gespeeld.