Emma Plasschaert begint als leidster aan de medalrace

door
Belga
Leestijd 1 min.

Emma Plasschaert mag morgen als leidster in de Laser Radial-klasse beginnen aan de medalrace op het WK zeilen in het Deense Aarhus. De West-Vlaamse eindigde vandaag als elfde en tweede in regatta negen en tien en klom zo van twee naar één in de tussenstand. De eerste achtervolgsters van Plasschaert (56 punten) zijn de Amerikaanse Paige Railey (65) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (67). Maité Carlier beëindigde haar WK zeilen op de 51e plaats.

In de Laser-klasse moest nog één regatta afgewerkt worden voor de medalrace. De Cyprioot Pavlos Kontides (41 ptn) behield de leiding. Wannes Van Laer (29e) en William de Smet (48e) zijn uitgeschakeld.

Het olympische duo Tom Pelsmaekers-Yannick Lefèbvre (51e in 49er-klasse) en Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz (47e in Nacra 17-klasse) en Jan Heuninck-Anouk Geurts (64e in Nacra 17-klasse) waren al uitgeschakeld.

Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

Bron: Belga