Club Brugge en KV Kortrijk openen morgenavond derde speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Club Brugge en KV Kortrijk nemen morgenavond (20u30) in het Jan Breydelstadion de eerste wedstrijd van de derde speeldag in de Jupiler Pro League voor hun rekening. Voor de Bruggelingen een uitgelezen kans voor een negen op negen, een week voor de lastige verplaatsing naar Antwerp. Meer dan waarschijnlijk zal Club die wedstrijden zonder zijn spits Wesley moeten afwerken. De Braziliaan kreeg eerder deze week van de Geschillencommissie een schorsing van zes wedstrijden, waartegen blauw-zwart in beroep ging. Pas morgen volgt de definitieve uitspraak. Kortrijk pakte vorig weekend op bezoek bij de Great Old dan weer zijn eerste puntje, na een belegering van het eigen doel. Op de openingsspeeldag kregen de troepen van Glen De Boeck een 1-4 oplawaai van Anderlecht.

Ook paars-wit heeft net als Club na twee speeldagen nog het maximum van de punten, maar staat zondagavond (18u00) wel voor de lastige verplaatsing naar Charleroi. Club en Anderlecht hebben als voordeel op de rechtstreekse concurrenten dat ze rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase van respectievelijk Champions en Europa League, en dat er daardoor geen voorrondes gespeeld moeten worden. Zo sluit AA Gent zondagavond de derde speeldag af met een thuisduel tegen Waasland-Beveren, terwijl ze vanavond in de derde voorronde van de Europa League eerst nog aan de bak moeten op bezoek bij het Poolse Jagiellonia Bialystok. De Gentenaars hebben bovendien punten nodig, want met één op zes oogt de balans niet meteen fraai. Racing Genk ontvangt dan weer eerst het Poolse Lech Poznan vooraleer de blik op de verplaatsing van zondagnamiddag (14u30) naar Oostende kan. Standard heeft zijn Europese wedstrijd tegen Ajax (2-2) al in de benen, zaterdag (18u00) zou promovendus Cercle Brugge op Sclessin de Luikenaars niet al te veel problemen mogen opleveren.

Zaterdagavond gaan Eupen, Lokeren en Moeskroen vervolgens op zoek naar hun eerste punten in deze voetbaljaargang. Eupen doet dat op bezoek bij Zulte Waregem, dat zich met twee op zes in de middenmoot heeft genesteld. Daar heeft Essevee het gezelschap van STVV, tegenstander van Lokeren. Moeskroen krijgt tot slot Antwerp over de vloer.

bron: Belga