Aardbeving Indonesië – Officiële dodental loopt op tot 168

Het aantal bevestigde doden na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok is ondertussen al opgelopen tot 168. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Indonesische rampenbestrijdingsagentschap BNPB. De militairen ter plaatse en de lokale burgerbescherming op Lombok spreken van een veel hoger aantal slachtoffers, tot wel 381 doden. Dat bevestigt ook de woordvoerder van het BNPB, Sutopo Nugroho. Hij benadrukt echter dat zijn agentschap enkel bevestigde doden opneemt in zijn balans. “De data van het BNPB zijn officieel en bevatten de naam, de leeftijd, het geslacht en een adres voor verificatie.”
Nog meer dan 1.500 mensen liggen zwaargewond in het ziekenhuis en meer dan 156.000 inwoners zijn weggevlucht na de ramp. Reddingswerkers kammen de getroffen regio uit op zoek naar de vele vermisten onder het puin.
Het Indonesische eiland Lombok werd zondag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,9. Een week eerder was er al een lichtere aardbeving op het populaire vakantie-eiland. Daarbij vielen 20 doden.

bron: Belga