Onderhandelingen bij Ivago opnieuw gestart

Onderhandelingen bij Ivago opnieuw gestart

In Gent zijn de onderhandelingen tussen vakbonden en directie bij afvalintercommunale Ivago om 8 uur opnieuw gestart. Vandaag zijn geen ophaalrondes gepland en wordt dus geen bijkomend huisvuil op de straten gezet. Maar de oproep om na twee drukkend hete dagen huisvuil terug in huis te halen wordt amper gevolgd en de vuilniszakken stapelen zich op. Vandaag komt een nieuwe tekst op de onderhandelingstafel van de directie en vakbonden. Daarin staan nieuwe voorstellen om het wederzijds respect te garanderen, een aangepaste dienstregeling bij extreem hoge temperaturen in te stellen en versterking te voorzien bij inhaalrondes.

Burgemeester Daniël Termont (Sp.a) en schepen Tine Heyse (Groen), voorzitter van de raad van bestuur van Ivago, zijn op dit ogenblik niet in het land. De onderhandelingen zijn daarom gevoerd in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Martine De Regge (sp.a).

De vuilniszakken zullen zo goed als zeker nog minstens tot morgen tegen de Gentse gevels staan, samen met enkele GFT-bakken, karton en glascontainers.

bron: Belga