Meer dan zeventigduizend Indonesiërs dakloos na dodelijke aardbeving op Lombok

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie dagen na de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn meer dan zeventigduizend bewoners dakloos. Ze overnachten in noodopvang en hebben een gebrek aan voedsel, drinkwater en geneesmiddelen. Dat zeggen de autoriteiten. De aardbeving met magnitude 6,9 op de schaal van Richter van zondagavond eiste zeker 108 levens, blijkt uit de jongste officiële balans. De aardbeving veroorzaakte paniek bij bewoners en toeristen. Een week eerder kwamen op het vakantie-eiland al 17 anderen om bij een andere aardbeving.

Er vielen bij de meest recente aardbeving ook 236 zwaargewonden. Tienduizenden huizen zijn beschadigd. Volgens de autoriteiten is er een tekort aan medisch personeel en basisgoederen.

"De inspanningen om te evacueren zijn opgevoerd, maar er zijn nog heel wat problemen op het terrein", zei een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst, Sutopo Purwo Nurgroho. Vandaag nog haalden reddingswerkers het lichaam van een vrouw vanonder het puin van een moskee, zei hulpverlener Bagus Ngurah.

Bron: Belga