Kampen preventief ontruimd en bomen over de weg in Antwerpse Kempen

Kampen preventief ontruimd en bomen over de weg in Antwerpse Kempen

Het voorspelde onweer van gisteren en -nacht heeft kort maar hevig toegeslaan in de Antwerpse Kempen. De brandweer ontruimde er preventief enkele kampen van jeugdbewegingen in Lille en Herentals omwille van rukwinden en in Kasterlee is er heel wat averij op en rond de N19, die vanochtend nog steeds afgesloten is tussen Kasterlee en Geel vanwege takken en bomen die op de rijbaan liggen. Volgens de lokale politie van Turnhout is het opruimwerk in Kasterlee al uren aan de gang, maar zal de baan allicht nog de hele ochtend afgesloten blijven. Er is een omleiding voorzien langs de N19. Wat verderop in Dessel is de N118 eveneens versperd door omgewaaide bomen.

Ook in de regio Mechelen kreeg de brandweer van de zone Rivierenland verschillende oproepen over omgewaaide bomen op de rijbaan, maar daar zouden alle versperringen intussen achter de rug zijn.

Antwerpen zelf ontsnapte grotendeels aan het noodweer: de brandweer kreeg er in de loop van de nacht slechts een tiental oproepen, voornamelijk over loshangend materiaal en water op straat.

bron: Belga