EK atletiek – Jonathan Sacoor gelooft in “iets mooi” met Belgian Tornados

EK atletiek - Jonathan Sacoor gelooft in
EK atletiek - Jonathan Sacoor gelooft in "iets mooi" met Belgian Tornados

De 18-jarige Jonathan Sacoor komt op het EK atletiek niet op de individuele 400m in actie, ook al voldeed hij aan de EK-limiet. Medio juli werd hij met 45.03 wereldkampioen bij de junioren. In Berlijn treedt hij vrijdag wel aan met de Belgian Tornados. Op het WK U20 liep Sacoor vijf wedstrijden in evenveel dagen, hij heeft dus al een zwaar seizoen achter de rug. “Ik voel me nu stukken beter dan na Finland. Meteen na Tampere heb ik anderhalve week gerust. Daarna hebben we weer de draad opgepikt met een stage in het zuiden van Frankrijk.”
“Ik begin nu wel te beseffen wat ik in Finland gepresteerd heb”, aldus Sacoor. “Het was ineens een grote sprong en nadien gingen veel deuren open. Zo werd ik aangesproken door coaches van verschillende Amerikaanse universiteiten. Maar het is nu niet het moment om belangrijke beslissingen te nemen. Nu wil ik focussen op dit EK met de 4x400m-ploeg.”
“Kevin, Jonathan en Dylan zijn in vorm, zoals we al hebben kunnen zien. We hebben een sterk team en hebben veel vertrouwen. De Borlées kunnen altijd iets meer in de aflossing. We kunnen zeker iets mooi tonen.”

.

bron: Belga