Belgian Cheetahs beogen finaleticket

door
Belga
Leestijd 1 min.

Net als de Belgian Tornados komen de Belgian Cheetahs vrijdag in actie in de reeksen van de 4x400m op het EK atletiek. De vrouwen hebben een duidelijk doel in Berlijn: een ticket voor de finale. Dat verklaarde coach Carole Kaboud Mebam vandaag. "Als we de finale bereiken, dan zijn we zeker van onze plaats op de World Relays van volgend jaar op de Bahama's, ons volgende doel", verklaarde Mebam. "We zijn ons nog volop aan het bewijzen en staan nog lang niet zo ver als de Belgian Tornados, die ons voorbeeld zijn. Jacques Borlée helpt ons ook soms als raadgever."

"Het was niet eenvoudig om dit project op te starten, want er zijn weinig Belgische vrouwen die in België een 400m in de 51 seconden lopen. Zo staat het Belgisch record van Kim Gevaert (51.45 in 2005) er nog."

Het tijdschema in Berlijn is niet ideaal, met op vrijdag (reeksen) en zaterdag (finale) ook Cheetahs die (mogelijk) individueel in actie komen. "Met de meisjes hebben we al samen gezeten om de verschillende scenario's te bekijken. Het is niet eenvoudig, het wordt afwachten of Hanne Claes bijvoorbeeld de finale van de 400m horden bereikt. We beschikken slechts over vijf echte 400m-loopsters (Cynthia Bolingo, Camille Laus, Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en Justien Grillet)."

Bron: Belga