IN BEELD. Deze katten zetten hun beste streepje voor op Instagram

IN BEELD. Deze katten zetten hun beste streepje voor op Instagram
Instagram / @snoopybabe

Het is vandaag internationale kattendag! Vier vanavond het wonderlijke dier door eens te scrollen door de Instagramfeeds van deze poezelige beestjes.

1. SAM

Aantal volgers: 201.000

Dit New Yorkse kattenmodel (ja, het is een beroep!) heeft twee zwarte wenkbrauwen en kijkt daardoor altijd verbaasd. Wanneer je door Sam’s feed scrollt, ga je er zélf ook semi-suprised van kijken.

2. Lil Bub

Aantal volgers: 1,3 miljoen

Die ogen! Dat tongetje! Lil Bub is een zogenaamde ‘perma-kitten’, wat betekent dat het beestje altijd dezelfde grootte en hetzelfde gedrag zal houden als een kitten. Verder mankeert de kat nog wat andere dingen, waaronder een tongetje dat permanent uitsteekt. Vinden we niet erg en bovendien haalde Lil Bub, mede door zijn schattige voorkomen, duizenden dollars op voor asieldieren. You go, kitty!

HHEEEYYY YOU GUYYYYSSSS! #lilbub

A post shared by Lil BUB (@iamlilbub) on

3. Snoopybabe

Aantal volgers: 341.000

We moesten even drie keer kijken of het hier wel ging om een echt kattenbeest, want de Chineze kat lijkt zó uit de speelgoedwinkel te komen. Niets is minder waar: de exotische, kortharige Snoopy is helemaal echt en heeft nu hoogstwaarschijnlijk al meer volgers dan jij.

2/19/18 🌤

A post shared by snoopybeee (@snoopybabe) on

4. Roku

Aantal volgers: 578.000

Deze vierjarige Thaise grijsaard heeft amper oren, maar wél een vrouwtje. Tenminste, als we zijn Instagrambio mogen geloven is Hachi (een al even grijze kat) zijn levenspartner.

What Monday is not weekend? Get outta hereeeee!

A post shared by Roku Roku (@rokuthecat) on