Zes speeldagen schorsing voor Wesley Moraes

Zes speeldagen schorsing voor Wesley Moraes

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Wesley Moraes vandaag zes speeldagen schorsing en een boete van 6.000 euro opgelegd na zijn elleboogstoot van afgelopen weekend. De Braziliaanse spits van Club Brugge mist daardoor onder meer de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht (26 augustus). De wedstrijden tegen KV Kortrijk (10/08), Antwerp (19/08), Anderlecht (26/08), Zulte Waregem (31/08), Lokeren (14/09) en AA Gent (23/09) gaan aan zijn neus voorbij. Tenzij blauw-zwart in beroep gaat, is Moraes er opnieuw bij in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge eind september.

Raadsman Hannes D’Hoop probeerde de schade in een pleidooi van 20 minuten nog te verzachten, maar het voorstel van bondsprocureur Chris Vandenbossche werd toch bevestigd. D’Hoop vond de rode kaart voor Wesley niet onterecht, maar haalde verzachtende omstandigheden aan. “Wesley wordt voortdurend op de huid gezeten door verdedigers. Daarom moet hij zich breed maken en zijn fysieke kracht gebruiken. Anders wordt hij telkens van de bal gezet. Heel vaak wordt die fysieke belaging van de verdediger niet bestraft”, aldus de Brugse raadsman.

Volgens D’Hoop deelde Wesley ook geen elleboogstoot uit. “Het was eerder een duw in het gezicht van Katranis om zichzelf te beschermen. Het was helemaal geen opzettelijke slag, zoals in de media volop werd gesuggereerd.” D’Hoop concludeerde dat er een verkeerd beeld wordt opgehangen van Wesley. “Hij lijkt wel een misdadiger. Nochtans, vorig seizoen pakte hij maar drie gele kaarten”. Wesley zelf had niets toe te voegen aan het betoog van zijn advocaat.

De argumenten van D’Hoop ten spijt, bevestigde de Geschillencommissie de schorsing van zes speeldagen. Club kan nog beroep aantekenen tegen het vonnis, dat wordt dan vrijdag behandeld.

bron: Belga