WTA Montreal – Mertens gaat makkelijk door naar tweede ronde

WTA Montreal - Mertens gaat makkelijk door naar tweede ronde

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Canadese Montreal (hardcourt/2,82 miljoen dollar). De 22-jarige Limburgse, het veertiende reekshoofd, won na 1 uur en 35 minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-4) van de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 129), die dankzij een wildcard op de hoofdtabel staat. Mertens neemt het in de tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen de Chinese Shuai Zhang (WTA 32) en de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 232), die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte.
Eerder op de dag plaatste ook Alison Van Uytvanck (WTA 41) zich al voor de tweede ronde in Montreal. De 24-jarige Grimbergse klopte de Russische kwalificatiespeelster Sofya Zhuk (WTA 149) na nog geen uur tennis in twee korte sets (6-1 en 6-2). In de tweede ronde wacht voor Van Uytvanck een confrontatie met de Britse Ashleigh Barty (WTA 16), het vijftiende reekshoofd.
Kirsten Flipkens (WTA 47) komt later op de avond nog in actie in Montréal. Zij treft in haar eerste ronde de Canadese Francoise Abanda (WTA 191), die ook dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel staat.

bron: Belga