Standard vindt drie speeldagen schorsing voor Carcela te zwaar

Standard vindt drie speeldagen schorsing voor Carcela te zwaar

Standard verzet zich tegen het schikkingsvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren deed aan Mehdi Carcela. Dat bevestigde de club vanochtend. De Marokkaanse winger hangt na zijn rode kaart van afgelopen weekend een schorsing van drie speeldagen boven het hoofd. In de slotminuten van de match op bezoek bij Waasland-Beveren (0-0) haalde de angel uit een counter door nogal opzichtig het achterbeen van de doorgebroken Boljevic aan te tikken. Ref Bram Van Driessche trok de logische rode kaart.

Het Bondsparket vroeg drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete, maar daar gaan de Rouches niet mee akkoord. Juridisch directeur Pierre Locht zal vanmiddag naar de Geschillencommissie (14u00) afzakken om het voor Carcela op te nemen. Of de Marokkaan zelf aanwezig zal zijn, is niet duidelijk.Standard speelt vanavond (20u00) immers de heenwedstrijd van de derde voorrondes in de Champions League. Omdat Carcela zich op die wedstrijd wil voorbereiden, zou een reisje Luik-Brussel-Luik niet ideaal zijn. Standard vroeg daarom om de zitting voor de Geschillencommissie uit te stellen (bij overmacht), maar de KBVB willigde dat verzoek niet in.

Ook zij worden deze namiddag (vanaf 14u00) voor de Geschillencommissie verwacht: Wesley Moraes (Club Brugge), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Dennis van Wijk (KV Mechelen).

bron: Belga