Nog geen akkoord bij Ivago in Gent

Nog geen akkoord bij Ivago in Gent

In Gent is de staking bij afvalintercommunale IVAGO dinsdagavond nog niet afgelopen. De directie kon met een laatste voorstel de drie vakbonden ACV, VSOA en ABVV niet overtuigen. Het sociaal conflict dat maandagochtend begon, blijft dus duren. Ondertussen stapelt het huisvuil zich in de Gentse straten op. De oproep van Ivago om niet opgehaalde vuilniszakken terug in huis te halen, wordt na twee dagen van broeierige temperaturen amper gevolgd.
Vuilniszakken blijven zo goed als zeker nog tot donderdag tegen de Gentse gevels staan, samen met enkele GFT-bakken, karton en glascontainers. Dinsdag kwamen directie en personeel niet tot een oplossing tijdens onderhandelingen in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Martine De Regge. Burgemeester Daniël Termont en schepen Tine Heyse, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ivago, zijn niet in het land.
Het overleg is niet uitgemond in een akkoord. Woensdag om 8.00 uur worden de onderhandelingen hervat over nieuwe voorstellen om het wederzijds respect te garanderen, een aangepaste dienstregeling bij extreem hoge temperaturen in te stellen en versterking te voorzien bij inhaalrondes.
Het uitgestalde huisvuil blijft zo goed als zeker tot donderdag staan, aangezien woensdag geen ophaling gepland staat.

bron: Belga