KV Mechelen en Club Brugge krijgen elk 500 euro boete na incidenten in oefenmatch

KV Mechelen en Club Brugge krijgen elk 500 euro boete na incidenten in oefenmatch

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Club Brugge en KV Mechelen vandaag ieder 500 euro boete opgelegd (waarvan de helft met uitstel) wegens supportersincidenten in hun oefenwedstrijd op 18 juli. De landskampioen en de degradant uit de Jupiler Pro League hielden op 18 juli een oefenmatch in Tongeren. De partij draaide na een makke vertoning uit op een doelpuntenloos gelijkspel.

Twintig minuten voor tijd moest scheidsrechter Alexandre Boucaut de oefenpot wel even stilleggen, nadat er tussen beide supportersclans relletjes waren ontstaan. De lokale politie en stewards, waarvan 25 van Club Brugge, moesten tussenbeide komen. Nadien kon de partij gewoon worden afgewerkt zonder verder incidenten.

“De Geschillencommissie houdt rekening met het feit dat de organisatie in handen was van de inrichtende club FC Heur-Tongeren. Bovendien bleven de schermutselingen beperkt”, klonk het.

Het Bondsparket had 500 euro als sanctie gevorderd, maar omwille van bovenstaande verzachtende omstandigheden werd die deels met uitstel verleend.

bron: Belga