Githa Michiels na bronzen medaille: “Op deze weg verdergaan”

Githa Michiels na bronzen medaille:
Githa Michiels na bronzen medaille: "Op deze weg verdergaan"

Githa Michiels was in de wolken na haar bronzen medaille van vandaag op het EK mountainbike in het Schotse Glasgow. “Dit geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst”, reageerde de 35-jarige Belgische. “Ik kan het nog altijd niet geloven”, verklaarde Michiels. “Ik heb hier jarenlang ontzettend hard voor gewerkt. Dit voelt als een droom die uitkomt. Vooraf hoopte ik op een superdag en mikte ik op de top 10, ik wist dat zo’n prestatie in me zat. In de laatste ronde voelde ik dat een medaille mogelijk was. Ik heb toen geen risico genomen en wilde het brons zeker niet meer uit handen geven. Of ik nog beter had kunnen doen dan een derde stek? Het brons was vandaag toch het hoogst haalbare. De eerste twee waren gewoon sterker.”

Michiels richt haar blik alvast op de toekomst. “Ik ga nu toewerken naar het WK, dat in september op de planning staat”, aldus de mountainbikester. “Ik wil dan nog beter voor de dag komen. Dat is uiteraard een andere wedstrijd met een ander parcours, maar deze medaille geeft alvast vertrouwen. Maar mijn hoofddoel op lange termijn blijven de Olympische Spelen van Tokio over twee jaar. Dan wil ik er staan.”

De Zwitserse Jolanda Neff ging na 28 kilometer met het goud aan de haal in 1:31:29. Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk volgde in 1:33:33. Michiels reed na 1:34:56 over de meet.

Bron: Belga