Geschillencommissie schorst Carcela (Standard) twee speeldagen

Geschillencommissie schorst Carcela (Standard) twee speeldagen

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Mehdi Carcela vandaag voor twee speeldagen geschorst. De Marokkaanse winger van Standard moet ook 2.000 euro boete betalen. Het Bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing, maar daar ging dus een speeldag van af. Carcela mist de competitieduels tegen Cercle Brugge (11 augustus) en Lokeren (18 augustus). Zelf tekende de flankaanvaller niet present in het bondsgebouw, omdat hij in volle voorbereiding is op de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Standard ontvangt de Amsterdammers deze avond namelijk voor de heenwedstrijd van de derde voorrondes in het kampioenenbal.

Het Bondsparket vroeg drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete, maar daar gaan de Rouches niet mee akkoord. Die strafvordering kreeg Carcela, nadat hij in de match tegen Waasland-Beveren een tegenaanval vakkundig had afgebroken. Volgens juridisch directeur Pierre Locht, die de afwezige Marokkaan vertegenwoordigde, was er evenwel geen overdreven intensiteit in het spel. “Dat blijkt ook uit het verslag van de scheidsrechter. Die spreekt over een ‘tik’ en geen ‘trap’, de fysieke integriteit van Boljevic was dus niet in gevaar. Bovendien snijdt Boljevic zelf de pas van Carcela af en lokt hij de rode kaart uit.”Het Bondsparket en de Geschillencommissie hanteren sinds dit seizoen een indicatieve tabel met strengere straffen. “Maar er is geen pv die bewijst dat de Pro League akkoord is met die nieuwe tabel. En dus is de strafvordering an sich niet geldig”, concludeerde Locht, die de vrijspraak vroeg voor Carcela. “Of hoogstens een sanctie met uitstel.”

In eerste instantie niet op ingaan. Vlak voor de zitting gaf Locht aan toch door te willen gaan met de pleidooien. Zijn verzoek om uitstel herhaalde de juridisch directeur van de Rouches niet.

bron: Belga