Gentse politici veroordelen geweld

Gentse politici veroordelen geweld

In Gent veroordelen politici van meerderheid en oppositie het zinloos geweld tegen een homokoppel dat gisterennamiddag werd aangevallen. Burgemeester Termont (sp.a) noemt het voorval “onaanvaardbaar”. Het parket heeft vandaag twee verdachten opgepakt, die verhoord zijn. “Als het onderzoek bevestigt dat dit bruut geweld door homofobie is geïnspireerd, is dat het zwaarste haatmisdrijf in Gent de afgelopen jaren”, zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz (sp.a). Die belooft een harde aanpak, en vindt het voorval “dubbel jammer omdat Gent al jaren inspanningen doet om een LGBTQ-vriendelijke stad te zijn”.

Ook schepen Filip Watteeuw (Groen) reageert op sociale media. “Dit accepteren we absoluut niet. Niet in #Gent, niet elders. Sterkte aan het getroffen koppel.” Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq bracht een gelijkaardige boodschap. “Nooit mogen, kunnen en zullen we dit aanvaarden. Noch in ons geliefde #Gent, noch elders”, klinkt het.

Ook oppositiepartij N-VA veroordeelt het homofoob geweld. “We zijn geschokt door het gruwelijke geval van gaybashing in Gent. We blijven strijden voor gelijke rechten en een veilige thuis in een welvarend Vlaanderen”, twittert de jongerenafdeling van de partij.

bron: Belga