EK atletiek – Tien Belgen komen dinsdag in actie

EK atletiek - Tien Belgen komen dinsdag in actie

Het EK atletiek in Berlijn komt dinsdag op kruissnelheid. Tien Belgen maken hun opwachting. Om 20u20 trachten Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi België een eerste medaille te bezorgen. Titelverdediger Thomas Van der Plaetsen begint vanaf 9u30 aan het eerste onderdeel van de tienkamp, de 100m. In de ochtendsessie staan nog het verspringen en het kogelstoten op het programma. ’s Avonds volgen het hoogspringen en de 400m.
Vanaf 10u is het de beurt aan Margo Van Puyvelde en Justien Grillet in de reeksen van de 400m horden. Omdat Hanne Claes tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar behoort, is de atlete van Royal Excelsior Sports Club Brussels rechtstreeks geplaatst voor de halve finales.
Ruim een halfuur later staan de reeksen van de 400m bij de mannen op het programma. Kevin, Jonathan en Dylan Borlée hebben het niet getroffen met de baanindeling. De eerste twee kregen baan 8 (respectievelijk in reeksen 1 en 2), Dylan baan 1 (in reeks 3).
Om 11u17 verschijnt Renée Eykens op de piste voor haar reeks op de 800m.
De eerste medaillekans voor de Belgen dient zich om 20u20 aan. Dan weerklinkt het startschot van de 10.000m. Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi mikken op eremetaal. Simon Debognies heeft bescheidenere ambities.

bron: Belga