Champions League – Standard start als underdog aan confrontatie met Ajax

Champions League - Standard start als underdog aan confrontatie met Ajax

Standard neemt het dinsdagavond (om 20u00) op tegen Ajax, met als inzet een ticket voor de play-offronde van de Champions League. Met het oog op de terugwedstrijd doen de Rouches er goed aan om zo weinig mogelijk tegendoelpunten te slikken, besefte ook Razvan Marin maandag. “Risico’s nemen moet, maar als Ajax Sclessin straks verlaat zonder uitdoelpunt zal dat onze kansen alleen maar goed doen”. Standard eindigde vorig seizoen nog onverhoopt tweede in de competitie nadat het zich in de reguliere competitie maar nipt als zesde wist te plaatsen voor Play-off I. Deelname aan de groepsfase van de Champions League zou dus een enorme bonus zijn voor de Rouches. Voor Ajax daarentegen is het na drie edities zonder Champions League-vetpotten stilaan van moeten. “Niet per se voor dat geld, maar omdat een club als Ajax daar thuishoort”, aldus trainer Erik ten Hag.
De grandeur van Ajax was ook meteen duidelijk bij Standard-middenvelder Razvan Marin. “We hebben hen al veel aan het werk gezien op video, daaruit konden we zien hoe goed ze zijn. Toch moeten wij proberen hen ons eigen spel op te leggen, en koste wat kost vermijden dat ze hier komen scoren”.
Dat Ajax mogelijk beter is dan Standard, hoeft volgens Marins trainer Michel Preud’homme helemaal geen nadeel te zijn. “Volgens de Nederlandse pers heeft Ajax een ploeg om de groepsfase te halen, en ze twijfelen er hoegenaamd niet aan dat dat zal lukken. Dat speelt misschien zelfs in onze kaarten, want de spelers zijn altijd supergemotiveerd om tegen grote ploegen te spelen”, aldus Preud’homme.
De terugwedstrijd in Amsterdam vindt volgende week dinsdag plaats. Bij winst plaatst Standard zich voor de play-offronde van de Champions League. De tegenstander daarin wordt de winnaar van het duel tussen Slavia Praag en Dinamo Kiev. De heenwedstrijd van die laatste voorronde vindt in Luik plaats op 21/22 augustus, de return volgt een week later op 28/29 augustus.

bron: Belga