Broers Borlée dominant in reeksen 400m

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin, Jonathan en Dylan Borlée hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK atletiek in Berlijn. Ze wonnen alle drie hun reeks. Kevin (45.29) en Jonathan (45.19) liepen hun snelste tijd van het seizoen, die laatste liet zelfs de scherpste tijd ooit in de reeksen van een EK optekenen. "Ik ben heel tevreden met mijn race en die chrono van 45.19", zei Jonathan Borlée, die zich na een breukje in zijn linkerelleboog pas in extremis kon plaatsen voor Berlijn. Kevin, Jonathan en Dylan Borlée hadden het niet getroffen met de baanindeling. De eerste twee kregen baan 8 (respectievelijk in reeksen 1 en 2), Dylan baan 1 (in reeks 3). "Daar hebben we ons niet te veel van aangetrokken. We wisten dat een goede chrono zou volstaan om door te stoten naar de halve finales. En we zijn alle drie geconcentreerd gebleven, dat is fantastisch."

De voorbereiding van Kevin Borlée werd grondig verstoord door een hamstringblessure, maar in Berlijn presteerde hij meteen sterk. "Ik voelde me echt goed. Van bij de start ging het gemakkelijk. Ik vroeg me zelfs af of het niet té gemakkelijk ging", zei hij. "Uiteindelijk verwachtte ik dat er nog iemand langszij zou komen, maar dat is niet gebeurd. Tot 300m zette ik mijn inspanning voort. Dan heb ik naar het scherm gekeken en zag ik dat de anderen toch nog redelijk dichtbij waren. Het einde heb ik controlerend uitgelopen."

De broers Borlée verschenen voor het eerst alle drie aan de start van de individuele 400m op een groot kampioenschap. "Met drie in de halve finales staan, dat is fantastisch. Het is toch een kleine droom die werkelijkheid wordt", stelde Dylan Borlée (45.84). "Ik heb de reeksen van mijn broers bekeken, en vond hen erg relaxed. Dat ik mijn reeks win, is goed voor de moraal."

bron: Belga