Zo weet je of je op een tweede date gaat

Zo weet je of je op een tweede date gaat
Foto Pexels

De eerste uren na een date zijn altijd verschrikkelijk: komt er een uitnodiging voor een volgende keer of niet? Je checkt je smartphone keer op keer om te kijken of je geen bericht of telefoontje gemist hebt. Volgens dating-expert Jonathan Benett kan je aan de hand van deze afknappers weten of er een vervolg komt.

De eerste uren, dagen en maanden van een relatie kunnen verschrikkelijk onzeker zijn. Vindt hij of zij je tof of niet, wat doe je aan op je date, moet je veel praten of net veel luisteren? Volgens onderzoek zijn dit de zeven afknappers die ervoor zorgen dat je date afhaakt.

1. Ongemakkelijke date

Meer dan de helft van de mannen zou niet opnieuw met iemand daten als de eerste ontmoeting oncomfortabel was. Volgens dating-expert Jonathan Bennett is “een goede klik en directe vonk belangrijk”.

2. Geen humor

Voor vrouwen geldt allicht hetzelfde, maar voor mannen is het van belang dat hun lief grappig is. Het liefst van al hebben ze een partner die dezelfde humor heeft.

3. Visie op geld

Volgens onderzoek van CreditLoan zoeken mannen vooral iemand die op dezelfde manier over geld denkt. De helft van de mannen wil de kosten van een relatie delen of gescheiden houden, zolang alles maar eerlijk wordt verdeeld.

4. Verlegenheid

Amper 7% van de mannen zou kiezen voor een introverte partner, 42% van de mannen heeft dan weer een uitgesproken voorkeur voor een extraverte partner. Verlegenheid kan dus een grote rol spelen in je relatie, al heeft dat ook wel te maken met mogelijke miscommunicatie.

5. Gebrek aan ambitie

Zo goed als niemand wil een luie man of vrouw. Een gebrek aan ambitie doet je (toekomstige) relatie dus geen goed. “Gezien de negatieve langetermijnimpact die luiheid heeft op onze levenskwaliteit, is het logisch dat dit een dealbreaker is”, zegt Benett in Flair.

6. Leeftijdsverschil

Superdrug Online Doctor zocht uit wat de ideale leeftijd is van onze droompartner. Vrouwen zouden liefst een partner hebben die amper een half jaar ouder is, mannen zouden opteren voor een vrouw die gemiddeld vijf jaar jonger is.

7. Verschillend libido

Hoeveel je het doet, is van geen tel, maar idealiter komt julie frequentie wel overeen. Voor sommigen is het een afknapper als vanaf het begin al blijkt dat je partner een andere seksuele interesse heeft.