Gevaarlijke trend: de ‘Hot Water Challenge’

hot water challenge
Foto Unsplash

Op social media is al een tijdje een nieuwe challenge in de omloop. Het is vergelijkbaar met de ‘Ice Bucket Challenge’ maar dan net iets anders… Je moet namelijk geen ijskoud, maar kokend water over jezelf (of een ander) gieten.

De Hot Water Challenge is ‘simpel’: je giet heet water over jezelf of een ander, of drinkt het met een rietje. We hoeven je er niet bij te vertellen dat dit levensgevaarlijk is.

Eerder deze maand werd de 15-jarige Kyland Clark opgenomen in het ziekenhuis nadat een vriend tijdens het slapengaan warm water op zijn lichaam had gegoten. “Mijn huid viel gewoon van mijn borst”, vertelde Clark aan Fox 59. “En toen ging ik kijken in de spiegel en zag ik dat de huid ook van mijn gezicht viel.”

Brandwonden

Eerder is ook een 11-jarig meisje uit New York naar het ziekenhuis gebracht met ernstige tweedegraads brandwonden nadat een vriend kokend water over haar had gegoten. En ook een 10-jarige jongen in North Carolina werd met tweede- en derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht nadat hij de Hot Water Challenge had geprobeerd. Een 8-jarig meisje overleed zelfs aan haar brandwonden. Wij hebben maar één (hopelijk overbodig) advies: doe dit thuis niet na.

Bron: Metro Nederland