Wallonië moet vissen "evacueren" door de droogte

door
Belga
Leestijd 1 min.

Waals minister van Natuur René Collin (cdH) verbiedt vissen in de waterlopen in Wallonië, met uitzondering van het onderstroomgebied van de Dijle-Gete. Sinds vandaag mag niemand er nog vissen, omdat de visbestanden te lijden hebben onder de uitzonderlijke hitte. Uit bepaalde verdroogde gebieden zijn intussen al vissen "geëvacueerd" naar vloeibaarder gebied. De diensten van de minister houden het waterpeil continu in het oog, klinkt het op zijn kabinet. Uit bepaalde zones zijn intussen al vissen "geëvacueerd" en getransporteerd naar gebieden met meer water.

Vissen mag voorlopig dus niet meer, al benadrukt de minister dat verschillende vissersfederaties zelf al hun verantwoordelijkheid hebben opgenomen en hun activiteiten hebben aangepast. Voor de gemengde wateren (waar waterlopen samenkomen met vijvers bijvoorbeeld) is er voorlopig geen verbod van kracht, al kan die situatie volgens het kabinet van de minister in de volgende dagen nog veranderen.

Ook kajakfanaten hebben trouwens pech: de onbevaarbare waterlopen in Wallonië zijn tijdelijk niet meer toegankelijk voor kajakkers, ook door de droogte.

bron: Belga