‘Recidivist’ Wesley Moraes (Club Brugge) wordt voor de Geschillencommissie gedaagd

'Recidivist' Wesley Moraes (Club Brugge) wordt voor de Geschillencommissie gedaagd

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag beslist geen schorsingsvoorstel te doen aan Wesley Moraes en hem meteen voor de Geschillencommissie te dagen “wegens recidive”. De Braziliaanse spits van Club Brugge werd afgelopen weekend op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten voor een slag met de arm. Al na tien minuten moest de landskampioen op het veld van Moeskroen met een man minder voort. Wesley schermde het leer af en moest enkele duwtjes incasseren van de zwaar opzittende Katranis. De Braziliaan van Club pikte dat niet en plantte zijn elleboog in het gezicht van de Griekse verdediger. Na kort overleg met zijn videoref besliste scheidsrechter Alexandre Boucaut rood te trekken. De thuisploeg kon evenwel niet profiteren van het numerieke overtal. Cools scoorde het enige doelpunt en bezorgde Club de drie punten.

In principe vordert het Bondsparket een schorsing en een geldboete, die dan aanvaard of geweigerd kan worden door de club of speler in kwestie. Wesley krijgt die gunst niet toebedeeld en moet zich meteen melden voor de Geschillencommissie. Voor zijn elleboogstoot riskeert de Braziliaan twee tot acht speeldagen schorsing. Zijn zitting begint om 14u00, de uitspraak volgt in de loop van de namiddag.

Het is niet de eerste keer dat Wesley omwille van een slaande beweging voor de Geschillencommissie moet verschijnen. In mei 2017 sloeg hij toenmalig Gent-verdediger Mitrovic op het achterhoofd. In oktober 2016 incasseerde Anderlecht-verdediger Kara een klap in het aangezicht.

bron: Belga