Eline Berings mikt in Berlijn op Belgisch record

Eline Berings mikt in Berlijn op Belgisch record
Eline Berings mikt in Berlijn op Belgisch record

Eline Berings draagt vanavond de Belgische vlag bij de openingsceremonie van het EK atletiek in Berlijn. “Ik vind het leuk dat ze mij daarvoor hebben gevraagd. Het voelt goed opnieuw waardering te krijgen na alle ellende”, verklaarde de hordeloopster in het teamhotel in de Duitse hoofdstad. “Ik probeer bewuster zulke momenten te beleven, want ik ben hier ook om van alles te genieten.” De Gentse beleeft op haar 32ste een absoluut topseizoen, na twee jaar blessureleed. Begin 2017 kreeg ze geen nieuw topsportcontract. “Wat ik nu doe, is toch een klein mirakel. Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan inspireren.”

Met 12.72, haar nieuwe PR, naderde Berings medio juli tot op één honderdste van het Belgisch record van Anne Zagré, goed voor de vijfde Europese jaarprestatie. “Maar ik beschouw mezelf niet als een podiumkandidate, veeleer ben ik een outsider voor de top drie. Ik zie zes à zeven atletes die in aanmerking komen voor de medailles. Ik geloof zeker dat ik deze zomer het Belgisch record kan verbeteren, hopelijk gebeurt dat in Berlijn.”

Omdat Berings tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar behoort, mag ze woensdag de reeksen van de 100m horden overslaan. Donderdag (vanaf 19u25) treedt Berings aan in de halve finales. De finale staat diezelfde dag om 21u50 op het programma. “Het is leuk dat ik op die manier geen energie verspeel in de reeksen. En daardoor moet ik woensdag gelukkig niet vroeg opstaan. Nu dien ik gewoon meteen snel te lopen in de halve finales. Na wat ik deze zomer gepresteerd heb, weet ik dat het basisniveau aanwezig is.”

De openingsceremonie gaat deze avond vanaf 21u door op de Breitscheidplatz, waar ook de medailles worden uitgereikt.

Bron: Belga