EK atletiek – Meer dan 1.500 atleten tekenen vanaf maandag present in Berlijn

EK atletiek - Meer dan 1.500 atleten tekenen vanaf maandag present in Berlijn

Op het EK atletiek in Berlijn komen maandag de eerste atleten in actie. Voor België treedt Corentin Campener vanaf 16u35 aan in het Olympisch Stadion voor de kwalificaties van het verspringen. Berlijn 2018 maakt deel uit van de European Championships of Europese Kampioenschappen, die aan hun eerste editie toe zijn. In de Duitse hoofdstad (6-12/08) vindt het EK atletiek plaats. Glasgow (2-12/08) is al sinds donderdag gastheer voor de EK’s zwemmen, wielrennen, triatlon, roeien, golf en artistieke gymnastiek. Atletiek gaat niet door in de Schotse stad, omdat de Europese atletiekbond bij het concretiseren van de European Championships al een akkoord had met Berlijn.
Met de bundeling hopen de zeven betrokken Europese sportbonden de status van hun EK’s op te krikken. Er werd een deal gesloten met de European Broadcasting Union (EBU), die de belangrijkste publieke omroepen in Europa verenigt. Het evenement krijgt dus een veel groter bereik (één miljard potentiële tv-kijkers, nvdr.), belangrijk voor het aantrekken van sponsors.
In totaal nemen 1.572 atleten deel aan het EK atletiek. De Belgische delegatie bestaat uit 32 individuele atleten en twee 4x400m-aflossingsploegen, de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs. Met uitzondering van Brussel 1950 (44 individuele atleten en twee aflossingsteams) had België nooit meer afgevaardigden op een Europees kampioenschap. Twee jaar geleden verdedigden 29 atleten en de 4x400m-aflossingsploeg bij de mannen de Belgische kleuren in Amsterdam.
Corentin Campener komt maandag in actie in de kwalificaties van het verspringen. Om de finale te halen, moet hij de kwalificatielimiet van 8m00 springen of in de top twaalf eindigen. Zijn persoonlijk record bedraagt 7m98.
Hordeloopster Eline Berings draagt maandagavond (21u) de Belgische vlag bij de openingsceremonie op de Breitscheidplatz, waar enkele competities doorgaan en ook de medailles worden uitgereikt. De ceremonie gaat om 21u van start.

bron: Belga