WK motorcross - GP van België - Herlings is ook in Lommel onaantastbaar, landgenoten stellen teleur

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in Lommel de Grote Prijs motorcross van België aan zijn palmares toegevoegd. De WK-leider hield in de vijftiende manche van het wereldkampioenschap MXGP de Italiaan Antonia Cairoli (KTM) en de Brit Max Anstie (Husqvarna) achter zich. Op het zanderige circuit van Lommel toonde Herlings zich de beste in beide reeksen. Telkens eindigde wereldkampioen Cairoli op de tweede plaats. Anstie werd twee keer vierde en mocht zo het WK-podium bestijgen in de koningsklasse.

De Belgen konden de steun van het thuispubliek niet omzetten in goede resultaten. Jérémy Van Horebeek (achtste en negende) was de beste Belg op plek 8 in de eindstand. Clément Desalle (tiende en negende) stond een positie lager. Kevin Strijbos tekende vor de vijftiende plaats. Julien Lieber werd achttiende, Jeffrey Dewuld negentiende.

Herlings brak medio juni bij een val tijdens een training zijn rechtersleutelbeen. Daardoor ontbrak de Nederlander in de GP van Lombardije. Hij won dit seizoen al twaalf GP's. In de WK-stand telt hij nu 683 punten, 36 punten meer dan Cairoli. Desalle is derde met 503 punten. Van Horebeek (337) is negende, Lieber (198) veertiende, Strijbos (177) vijftiende.

bron: Belga