Ruim 50.000 bezoekers voor Dranouter Festival

De 44ste editie van het Dranouter Festival klokt af op 50.000 bezoekers. Dat bevestigt organisator Bavo Vanden Broeck zondagavond. De organisatie spreekt van een succeseditie. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een sterk festival. De voorverkoop ging vlotter dan vorig jaar en het uitstekende weer zorgde voor heel wat late beslissers. Uiteindelijk zakten 50.000 mensen af naar de Westhoek. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar, wat te danken is aan de openingsavond die in het teken stond van de Eerste Wereldoorlog, in samenwerking met het herdenkingsproject GoneWest van de provincie West-Vlaanderen.
Grote problemen waren er niet ondanks de hitte. “Er waren wel wat meer tussenkomsten van het Rode Kruis, maar de problemen bleven beperkt en hadden niet zoveel te maken met de hitte, maar vooral met insecten- en wespenbeten”, aldus Vanden Broeck. “We waren ook goed voorbereid met extra inspecties van de brandweer, een waterbar, schaduwplekjes en sproeiers aan de ingang. We kunnen dus spreken van een heel geslaagde editie. We merkten ook dat het publiek onze programmatie wel wist te appreciëren. De tenten zaten bij heel veel optredens goed vol.” Grote topper was toch ’t Hof van Commerce die zorgde voor een kleine volksverhuizing richting het hoofdpodium in de Kayamtent. Toen Wannes Cappelle op het podium verscheen stond het terrein op zijn kop.
Toch was het nergens echt te druk, door het uitgestrekte terrein. Op die manier blijft Dranouter ook heel aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. “Wel willen we blijven inzetten op kwaliteit en diversiteit. Dat betekent ook: leuke randanimatie, activiteiten voor de kinderen, betaalbare en originele foodstands, en verrassende randanimatie”, zegt Vanden Broeck.
Volgend jaar viert Dranouter een nieuwe lustrumeditie met zijn 45ste jaargang. “Concrete plannen hebben we nog niet. We willen vooral blijven inzetten op ons onthaal en onze beproefde succesformule verfijnen. Onze ogen beginnen stilaan richting de 50ste editie te kijken. Dan willen we echt alles uit de kan halen”, aldus Vanden Broeck.

bron: Belga