Ronde van Polen - Ackermann pakt tweede ritzege op rij

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitser Pascal Ackermann heeft zondag zijn tweede ritzege op rij geboekt in de Ronde van Polen (WorldTour). In een bijzonder warrige sprint won hij net als zaterdag voor de Colombiaan Alvaro Hodeg, en verstevigt hij zo zijn leidersplaats. Twee Belgen gaven mee kleur aan de tweede etappe van de Ronde van Polen, een rit van 156 kilometer tussen Tarnowskie Gory en Katowice. Jan Bakelants en Jenthe Biermans schoven mee in de lange aanval samen met twee Polen en een Rus. Biermans kwam als eerste voorbij aan de drie premiesprinten, maar viel nadien terug door materiaalpech.

In het peloton zorgde vooral het BORA-hansgrohe van leider Ackermann ervoor dat de vluchters geen kans kregen om het uit te vechten voor de zege. Elf kilometer voor de streep zat het avontuur erop voor Bakelants en co. In de laatste twee kilometer zette Quick-Step Floors opnieuw zijn trein voor Alvaro Hodeg op de rails, maar die werd helemaal in de war gestuurd door een late poging van Jan Tratnik en twee leden van de Poolse nationale ploeg.

Ackermann en Hodeg moesten zich in de sprint bergaf met enkele riskante manoeuvres van de ene kant van de weg naar de andere gooien om nog door het geharrewar heen te geraken. Giacomo Nizzolo werd in hun spoor derde. In het klassement heeft Ackermann nu acht seconden voorsprong op Hodeg. Biermans staat dankzij het gesprokkel onderweg nu derde op elf seconden, Bakelants is zesde.

Maandag krijgen de sprinters in deze Ronde van Polen opnieuw een kans aan het eind van een etappe van 140 kilometer.

bron: Belga