Proximus League – KV Mechelen veroordeelt bekergooiers, maar bedankt ook vele positief ingestelde fans

Proximus League - KV Mechelen veroordeelt bekergooiers

KV Mechelen heeft zondag onthutst gereageerd op de twee gooi-incidenten tijdens de eerste competitiewedstrijd van Malinwa, zaterdag in Leuven. “We hopen de enkelingen die de goede naam van onze club en achterban op het spel zetten, zo snel mogelijk te identificeren”, klonk het bij de vorig seizoen uit de Jupiler Pro League gedegradeerde club. “Verder willen we de rest van onze fans bedanken voor hun ongelofelijke, positieve steun tijdens de wedstrijd.” Bij het begin van de tweede helft kreeg de Leuvense doelman Kawin Thamsatchanan twee flesjes van KVM-fans naar hem gegooid. De wedstrijd werd daarop tien minuten stilgelegd. “Dat gedrag van enkelingen accepteren we niet”, zo zegt hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Olivier Somers.
“Het hoeft geen betoog dat gooien met voorwerpen niet bij een voetbalwedstrijd hoort. Het schaadt bovendien ons clubimago en dat van alle supporters. Want nu komen we negatief in het nieuws terwijl er wel meer dan 1400 fans het team bij een achterstand geweldig ondersteund hebben.”
KV Mechelen benadrukt dat het er alles aan zal doen om de twee gooiers te identificeren en hen te laten opdraaien voor de schade. De club zal hen sowieso een stadionverbod opleggen. “Tot slot willen we nogmaals onze duizenden andere supporters bedanken voor de geweldige sfeer en steun, dat mag ook gezegd worden.”
Een zelfde geluid valt te horen bij trainer Dennis van Wijk. “Dat gooien was absoluut fout”, aldus de Nederlander. “Ik hoop dat die enkelingen geïdentificeerd worden en eruit gepikt worden. Maar ik ben wel trots op alle andere supporters. Zij kiezen altijd voor het positieve: ze staan achter de ploeg, komen hier met duizenden naar de match nadat ze gedegradeerd zijn én zitten binnen twee weken weer met z’n 14.000 in ons stadion.”

bron: Belga