Proximus League - Beerschot Wilrijk opent seizoen met laat puntenverlies bij Tubeke

Beerschot Wilrijk heeft zijn tweede seizoen in 1B zondagnamiddag geopend met een 3-3 gelijkspel bij Tubeke. De Antwerpenaars namen de partij in het Stade Leburton meteen in handen en goals van Maes (12.) en Vanzeir (20.) brachten de bezoekers snel op een dubbele voorsprong. Voor Tubeke kon Henry (27.) milderen, maar Tissoudali (36.) bracht het verschil nog voor rust opnieuw tot twee treffers, 1-3.

Na de pauze verzuimden de Ratten de score verder uit te breiden. De ingevallen Diawara maakte het een kwartier voor tijd zowaar weer spannend, 2-3. En dat gaf de thuisploeg hoop. Beerschot werd weggedrukt en een minuut in blessuretijd zorgde Henrique Bueno voor de 3-3.

Vrijdag opende promovendus Lommel SK de Proximus League met een 1-0 zege tegen Union. Zaterdag speelden titelpretendenten OH Leuven en KV Mechelen 1-1 gelijk in een tumultueuze ontmoeting aan Den Dreef en won Westerlo in 't Kuipje met 2-1 van Roeselare. Na één speeldag gaan Lommel en Westerlo aan kop in 1B.