Jupiler Pro League - Club Brugge pakt zege in Moeskroen na 80 minuten met een man minder te hebben gespeeld

Club Brugge heeft zondagavond de tweede speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een 0-1 zege bij Excel Moeskroen. Het werd een moeizame zege voor de landskampioen, die tachtig minuten met een man minder op het veld stond na een vroege rode kaart voor Wesley. Invaller Dion Cools (55.) zorgde voor het enige doelpunt. Club Brugge dolde op de eerste speeldag met Eupen (5-2), maar op Moeskroen was de start heel wat minder. Sambu kopte voor de thuisploeg na vier minuten een hoekschop net naast. De Henegouwers vochten voor wat ze waard waren en dat frustreerde Club-spits Wesley duidelijk. De Braziliaan hield niet van het opdringerig verdedigen van Katranis en plantte prompt een elleboog in zijn aangezicht. Na een tussenkomst van de VAR kon Boucaut niet anders dan de aanvaller met rood van het veld te sturen. Met een man minder had blauw-zwart het lastig. Sambu miste vijf minuten voor rust een dot van een kans onbegrijpelijk over.

Na de pauze kon Club zich enigszins herpakken. Ondanks de man-mindersituatie toonde de landskampioen zich sterker. De tijdens de rust ingevallen Dion Cools was daarin bepalend. De rechterflankverdediger zette zich na tien minuten door en scoorde vanuit een bijzonder scherpe hoek, 0-1. Moeskroen was groggy en liet het na meteen te reageren. Aan de overkant misten Vormer en Vossen nog grote kansen op de 0-2.

Club Brugge behoudt na twee speeldagen het maximum aantal punten. Blauw-zwart gaat samen met Anderlecht met zes punten aan de leiding in de Jupiler Pro League. Moeskroen is - net als Lokeren en Eupen - na twee competitieronden nog puntenloos.