EK atletiek – Jonathan Borlée tempert verwachtingen na verstoorde voorbereiding

EK atletiek - Jonathan Borlée tempert verwachtingen na verstoorde voorbereiding

Net als zijn tweelingbroer Kevin kwam Jonathan Borlée (30) door blessureleed in slechts een beperkt aantal wedstrijden in actie in aanloop naar het EK atletiek in Berlijn. “Ik heb er een goede trainingsweek op zitten. Het was misschien wel mijn beste week van dit seizoen”, lachte hij. Jonathan Borlée liep medio juni een breukje op in zijn linkerelleboog. Het duurde tot 21 juli en de Nacht van de Atletiek eer hij de EK-limiet beet had. “Ik bekijk het dag per dag. Het is al super dat ik er individueel bij ben. Op papier ben ik minder in vorm dan de voorbije jaren”, aldus de Belgische recordhouder op de 400m, die verwacht dat er in Berlijn snel gelopen zal worden. “Om een finaleticket te pakken, zal een chrono tegen de 45.00 nodig zijn. Aan medailles denk ik momenteel helemaal niet.”
Met zijn seizoensbeste (45.57) behoort Jonathan Borlée net als zijn broers Kevin en Dylan niet tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar. Die mogen dinsdag de reeksen overslaan. “Dat vind ik niet echt fair. Maar het is het reglement en dat moeten we respecteren. Voor de 4x400m is deze regel in ieder geval een nadeel voor ons, zo zijn er twee Spanjaarden vrijgesteld in de reeksen. Zij zullen frisser zijn voor de estafette.”
Twee jaar geleden werd Jonathan Borlée op het EK in Amsterdam verrassend uitgeschakeld in de reeksen. In Berlijn staan de reeksen dinsdag op het programma.

bron: Belga