Dertigste editie van Leuvens culinair festival Hapje Tapje lokt 60.000 bezoekers

Dertigste editie van Leuvens culinair festival Hapje Tapje lokt 60.000 bezoekers

Volgens de organisatoren zijn er zondag circa 60.000 personen afgezakt naar de Leuvense binnenstad voor de 30e editie van het culinair stadsfestival Hapje Tapje. Dat is iets minder dan de 62.000 bezoekers die vorig jaar opdaagden. Met tientallen eetstands langs enkele straten in het stadshart en de uitgebreide biermarkt op de Oude Markt bestond Hapje Tapje ook dit keer weer uit de vertrouwde ingrediënten. Nieuw dit jaar was wel de uitbreiding van het parcours met het Margarethaplein en het De Laeyensplein.
Wellicht door het warme weer kwam het culinair festival deze editie wat trager op gang dan anders, maar rond 16 uur was het in de binnenstad weer op de koppen lopen. Het festival werd zondagavond afgesloten met een concert van Raymond van het Groenewoud op een volgelopen Oude Markt.
Voor het eerst dit jaar diende alle deelnemende horecazaken hun eten te serveren met bioafbreekbare borden en bestek. Die werden daarna ingezameld op afvaleilanden waar vrijwilligers de bezoekers meer informatie gaven over de afvalsortering. Het ingezamelde bioafbreekbare afval zal worden gecomposteerd.

bron: Belga