WK zeilen – Emma Plasschaert klimt naar vijfde plaats in Laser Radial

WK zeilen - Emma Plasschaert klimt naar vijfde plaats in Laser Radial

Zeilster Emma Plasschaert is op de tweede dag van het WK Laser Radial in het Deense Aarhus van de achtste naar de vijfde plaats geklommen.
De opvolgster van Evi Van Acker als Belgische nummer 1 won zaterdag de derde regatta. In de vierde werd ze pas vijftiende maar die uitslag telt (voorlopig) niet mee omdat elke zeilster een resultaat mag schrappen.
Vrijdag was Plasschaert in de eerste twee regatta’s vijfde en zevende geworden.
Maité Carlier werd 45e (uitslag vervalt) en veertiende. Zij zakte in het klassement acht plaatsen naar nummer 38.
De Amerikaanse Page Railey behield de eerste positie, die ze na dag één deelde met de Griekse Vasileia Karachaliou.
In de Laserklasse werd Wannes Van Laer zaterdag twee keer negende. In de tussenstand wipte hij van 36 naar 29. William De Smet steeg na een tweede en vijftiende plaats van 99 naar 42.
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staan na de eerste dag bij de 49ers op de 52e plaats. Zij werden in de drie regatta’s van zaterdag 18e, 10e en 23e. België is in Aarhus ook vertegenwoordigd in de Nacra 17 met de duo’s Jan Heuninck-Anouk Geurts en Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz. Zij kwamen nog niet in actie.
Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

bron: Belga