Glasgow 2018 – Louis Croenen (zwemmen) en Brys-Van Zandweghe (roeien) behalen finaleplaatsen

Glasgow 2018 - Louis Croenen (zwemmen) en Brys-Van Zandweghe (roeien) behalen finaleplaatsen

De derde dag van de European Championships in Glasgow heeft twee Belgische finaletickets opgeleverd. Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe veroverden hun toegangsbewijs voor de A-finale in de lichte dubbeltwee. Zwemmer Louis Croenen vond de weg naar de finale in de 200m vlinderslag. Robbe Ghys (omnium) en Lotte Kopecky (puntenkoers) eindigden beiden op de zesde plaats. Nog in de velodroom Sir Chris Hoy werd Nicky Degrendele uitgeschakeld in de achtste finales van de sprint bij de vrouwen. Ayrton De Pauw werd veertiende in de tijdrit van een kilometer. Annelies Dom en Isabelle Beckers ten slotte klokten in de individuele achtervolging respectievelijk de 16e en 21e tijd.
In het roeien konden Ruben Somers (lichte skiff) en het duo Pierre De Loof-Ruben Claeys (dubbeltwee) niet verrassen. Ze strijden zondag allen voor de plekken zeven tot twaalf.
In het zwemmen tot slot werden Jasper Aerents (49.97), Valentin Borisavljevic (50.02) en Emmanuel Vanluchene (50.02) uitgeschakeld in de reeksen van de 100m vrij. Fanny Lecluyse, twaalfde in de reeksen, bleef in de 100m schoolslag steken op een tiende chrono in de halve finale, op 24 honderdsten van een finaleticket.

bron: Belga