Glasgow 2018 – Louis Croenen wil in finale 200 vlinder risico nemen

Glasgow 2018 - Louis Croenen wil in finale 200 vlinder risico nemen

Louis Croenen plaatste zich zaterdagavond op het EK in Glasgow voor de finale van de 200 meter vlinderslag. “Dit was zeker niet slecht”, reageerde hij na zijn halve finale, waarin hij de zesde tijd van alle deelnemers liet optekenen. “Ik had misschien op een iets scherpere chrono gehoopt (1:56.48), maar als ik de tussentijden zie is dit een van de betere wedstrijden uit mijn carrière. Het plan was sneller te zwemmen (dan in de reeksen, red) en te proberen onder 1:56 te duiken. Het zal misschien voor morgen zijn.”
De Kempenaar was vooral tevreden dat hij heel weinig verval liet optekenen. “Ik zwom 26.1, dan 30.1, 30.0 en 30.1. Als je op zo’n constante manier kan zwemmen, dan is dat een bewijs dat je in vorm bent. Morgen sta ik zonder stress in de finale en is alles mogelijk. Ik kan eerste worden of achtste. Om het podium te halen, zal ik in de 1:55 moeten zwemmen denk ik.” Zijn Belgische record bedraagt 1:55.39.
Om in de finale te scoren, wil Croenen zondag risico nemen. “Ik ga proberen te versnellen in de tweede 50 meter. Ik hoop dan maar dat ik dat niet betaal in de derde en vierde lengte. Het is een risico dat ik moet nemen”, aldus Croenen. “Het eerste doel was de finale. Nu sta ik in de Europese top acht. Na een minder jaar denk ik dat ik weer op de juiste weg ben.”
In 2017 werd Croenen zeventiende op het WK in Boedapest en achttiende op het EK kortebaan in Kopenhagen. Een jaar eerder haalde hij de olympische finale in Rio.

bron: Belga