Clasica San Sebastian – Winnaar Alaphilippe: “Voor mij is dit een verrassing”

Clasica San Sebastian - Winnaar Alaphilippe: "Voor mij is dit een verrassing"

Hij werd algemeen naar voren geschoven als de belangrijkste kanshebber op winst in de Clasica San Sebastian, maar toch reageerde Julian Alaphilippe zelf verrast op zijn nieuwe klassieke zege: “Ik voelde me niet super.” De Fransman van Quick-Step Floors was naar eigen zeggen dus niet op zijn best in de heuvels rond het Baskische San Sebastian: “Ik wist wel dat ik deel uitmaakte van de favorieten, gezien mijn Tour, mijn vormpeil en het profiel van deze wedstrijd. Maar eerlijk: voor mij is dit een verrassing.”
“Ik kwam min of meer vermoeid aan de start. Maar met mijn topconditie heb ik niet geluisterd naar het gevoel in de benen dat vandaag niet super was. Ik ging geconcentreerd de finale in, en heb mijn inspanning pas op het allerlaatste moment gedaan. Ik moet mijn ploegmaats bedanken, die me de hele dag hebben ondersteund.”
Alaphilippe, eerder dit jaar bovenop de Muur van Hoei de beste in de Waalse Pijl, schat de zege in de Spaanse WorldTour-koers hoog in: “Ik ben supertevreden zo’n mooie klassieker te kunnen winnen. Een koers waar ik veel van hou. Het is een droom wat ik vandaag heb gerealiseerd. Echt super.”

bron: Belga