Thuis-acteurs dragen winterjassen op de set: “Zuchten, blazen, puffen”

Op de set van "Thuis" is het al herfst: "Voor mij een warme choco met slagroom"

Op de set van Thuis is het al herfst. En voor de acteurs betekent dat een dikke jas, trui en sjaal aantrekken. "Het is zuchten, blazen, puffen", zegt Leah Thys (Marianne).

Posted by VRT NWS on Thursday, August 2, 2018

In ons land mag dan wel volle zomer zijn, de Thuis-acteur zijn gestart met de opnames voor het herfstseizoen. En dan kan je natuurlijk niet in een zomerjurkje met slippers op de set staan.

“Nu is het natuurlijk nog volop zomer, maar tijdens in de uitzending zal het herfst zijn”, vertelt acteur Wim Schepens (Tom in Thuis). “Eind oktober, begin november kan het al guur en onweerachtig zijn. Maar dat is het dus niet op de set momenteel.” De acteurs van Thuis kleden zich in warme winterjassen en sjaals om overeen te komen met de werkelijkheid. Ook actrice Leah Thys (Marianne) geraakt soms oververhit: “Het is zuchten, blazen en puffen.”

“Extra werk”

Ook voor de schminkster zijn de tropische temperaturen geen gemakkelijke opgave. “Het is extra werk met deze temperaturen”, legt ze uit. “Ik gebruik een ventilator, zodat er geen zweetparels komen, want daarop kan je moeilijk make-up aanbrengen.”