Koppel wint Lotto, maar dan verscheurt winkelbediende hun ticket

Koppel wint Lotto, maar dan verscheurt winkelbediende hun ticket
Foto Unsplash

Iedereen droomt ervan om de Lotto te winnen. In de meeste gevallen vangen we bot. Een koppel uit groot-Brittannië had wel prijs, maar een kassabediende maakte een einde aan hun droom en veranderde het in een nachtmerrie. 

In Groot Brittannië werd een lot met een prijs van maar liefst 65 miljoen in tweeën gescheurd door de winkelbediende. “Ik gaf het lot aan de jongeman en hij checkte het met een machine. Hij zei dat het geen winnend lot was”, zei de 67-jarige Brit.”Hij scheurde het lot door midden en gooide het in een vuilnisbak. “De computer gaf vervolgens alsnog de melding af dat sprake was van een winnend lot.Higgins kreeg het verscheurde papiertje terug en keek thuis op de website van de National Lottery. Toen bleek dat hij een multimiljonair was geworden. Ondanks de scheur mochten het gepensioneerde echtpaar de enorme geldprijs volgens Britse media alsnog in ontvangst nemen.

De schade aan het lot compliceerde de zaak wel. Een team met beveiligers ging poolshoogte nemen in de winkel, waar camerabeelden werden gecontroleerd. Het echtpaar bewaarde het lot ondertussen in een envelop met het opschrift “geldzorgen voorbij”. Het geld staat inmiddels op hun bankrekening en ook de eerste grote aankoop is al gedaan: een nieuwe auto.