Intergalactic Lovers bezorgen Leuvens M-Idzomerfestival ideale openingsavond

De Intergalactic Lovers hebben donderdagavond met een prima afsluitend concert het vierdaagse M-Idzomerfestival in het goed gevulde Leuvense museum M de ideale openingsavond bezorgd. M-Idzomer is een voor Vlaanderen uniek festival met een affiche die een cocktail bevat van muziek, performance, comedy, dans en expo’s. Festivalgangers kunnen daarenboven gratis rondlopen in het hele museum. De zweverige poppy songs van zangeres Lara Chedraoui en haar Intergalactic Lovers waren in deze zwoele temperaturen het prima recept om even van de wereld te zijn. De Aalsterse indierockband putte donderdagavond in Leuven onder meer uit de vele singles die de groep sinds 2011 uitbracht, gaande van ‘Delay’ tot de meer recente ‘Between the lines’ en ‘River’.
Eerder op de avond brachten ook Tsar B en Stuff sfeer in de tuin van Museum M. In het Forum van het museum was er ook veel applaus voor de elektronische muziek van het Duitse Ansatz Der Maschine. Bezoekers konden donderdag ook genieten van de vertoning van de ludieke film ‘Wien is’t Hof van Commerce’, een installatie van Willem Boel, of een performance van Mono over de man-vrouw-verhouding.
De komende dagen maken op M-Idzomer ook nog Faces On TV en Absynthe Minded (vrijdag), Placenta plays Placebo en Avishai Cohen ‘1970’ (zaterdag), Frank Vander Linden, Gabriel Rios en Novastar (zondag) hun opwachting. Het gebeuren op zondag is uitverkocht. Voor de andere dagen zijn er nog een beperkt aantal toegangskaarten.

bron: Belga