Canadese brouwerij lanceert softdrink op basis van marihuana

Molson Coors, de op vier na grootste brouwerij, heeft door de legalisering van marihuana in Canada een gat in de markt ontdekt: een alcoholvrije drank op basis van de softdrug.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Tegen eind september wil de brouwerij een akkoord sluiten met The Hydropothecary Corporation (HEXO), naar eigen zeggen de grootste cannabisproducent voor therapeutische doeleinden van Canada. "We blijven hoofdzakelijk een bierproducent, maar zijn blij met een betrouwbare partner een afzonderlijk nieuw project op poten te zetten", zei topman Frederic Landtmeters. Molson Cools zal 57,5 procent van de aandelen van de nieuwe maatschappij beheren.

Cannabisrevolutie 

Deskundigen zien de boomende cannabiscultuur als een uitgelezen kans voor de grote brouwerijen en alcoholstokerijen. "De cannabisrevolutie is in volle opgang, terwijl het met de alcoholindustrie de andere weg opgaat", meent Spiros Malandrakis van de marktvorser Euromonitor.

De interesse van de bierbrouwers voor marihuana neemt gestaag toe. Ook Heineken en Constellation Brands zien heil in softdrugdranken. Constellation ging vorig jaar reeds in zee met Canopy Growth, eveneens een Canadees bedrijf dat cannabis voor therapeutische doelen kweekt

Lees ook : Canadezen brouwen cannabisbier