Weg met het scheermesje, want de ‘full bush’ is terug van weggeweest

brazilian was is helemaal out
Foto Pexels

Tijd om het daarbeneden opnieuw (verzorgd) te laten groeien, want alles wegscheren is helemaal out volgens modemagazine Vogue. Vrouwen zouden steeds meer zelf kiezen wat ze willen down under.

Volgens Vogue is de ‘nieuwe’ Brazilian wax nu helemaal in, en die behelst net zo weinig mogelijk scheren. “Vrouwen beseffen steeds meer dat hun lichamen meer zijn dan een seksobject”, legt dokter Eden Fromberg uit. Steeds meer bekende vrouwen outen zich ook voor een harig bosje beneden. Zoals actrice Gwyneth Paltrow, die in de Ellen DeGeneresshow verklaarde dat ze “met een seventies-vibe werkt beneden”. Ook actrice Emma Watson vertelde in een interview dat ze graag schaamhaar heeft.

Verzorgd schaamhaarDokter Eden Fromberg geeft in de Britse krant The Sun advies over hoe je dan best je schaamhaar verzorgt. Ze pleit er vooral voor om de zone ‘verzorgd’ te houden. “Koop kleine trim-scharen, zo blijft het ook overzichtelijk daarbeneden”, aldus Dr. Fromberg. “Vergeet ook je schaamhaar niet te wassen.” Gebruik  een pH-neutrale, geurloze zeep om irritatie te vermijden. Je kan ook conditioner gebruiken om de haren zacht te houden.