Vliegtuig met minstens 100 passagiers gecrasht in Mexico

In het noordwesten van Mexico is dinsdag een vliegtuig vlak na het opstijgen neergestort met minstens 100 mensen aan boord. Het ongeval gebeurde in de stad Durango. Aeroméxico, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, meldt op Twitter dat het om vlucht AM 2431 gaat, van de internationale luchthaven van Durango naar Mexico-Stad. De vlucht werd uitgevoerd met een tweemotorige Embraer 190 met een capaciteit van 100 passagiers.
Over de aanleiding van de crash zijn nog geen details bekend. “We werken eraan om bijkomende informatie te verkrijgen en meer details te geven zodra die beschikbaar en bevestigd zijn”, zegt Aeroméxico. “Onze prioriteit is de veiligheid te garanderen van de klanten en de bemanning aan boord.”
Ook over het aantal slachtoffers is er geen duidelijkheid. “Officieel zijn er nog geen cijfers over gewonden of doden. De details van de hulpoperatie zullen binnenkort worden bekendgemaakt”, zegt de gouverneur van de deelstaat Durango, José Aispuro, op Twitter. Volgens de commerciële nieuwszender Milenio vielen er 80 gewonden.

bron: Belga